Mălai dulce cu nuci

18 decembrie 2017   Din țară

Mulţumim Clementinei Suciu din localitatea Brăniştea pentru această reţetă.

Ingrediente

3 căni făină de porumb 3 căni şi jumătate lapte 100 ml ulei 2 ouă mari 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 6-7 linguri zahăr 1 cub unt 1 esenţă vanilie coajă rasă lămâie zeama de la o lămâie 1 fiolă esenţă lămâie 1 cană nuci mărunţite smântână, opţional zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Pui laptele la fiert până dă în clocot. Separat, amesteci într-un bol toate celelalte ingrediente pentru prăjitură, apoi adaugi laptele fierbinte. Omogenizezi şi torni într-o tavă unsă cu unt. Aluatul e curgător, dar la copt mălaiul se umflă şi capătă consistenţa unui blat.

Laşi în cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte uşor şi trece testul scobitorii. După răcirea completă, porţionezi şi serveşti, dacă vrei, cu smântână bătută bine cu zahăr pudră.

Mai multe