Mâncare cu limbă de vită

18 noiembrie 2015   Din țară

Îi mulţumim lui Gheorghe Chirilă din Galaţi pentru această reţetă pe gustul multora!

Ingrediente

1 kg limbă de vită 3 cepe mari 75 g ulei 3 căţei de usturoi 400 g ciuperci 70 g măsline fără sâmburi 300 g roşii în bulion 2 ardei graşi sau capia 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă boia de ardei iute supă rezultată din fierberea limbii sare

Mod de preparare

Speli limba de vită, o pui la fiert şi înlături spuma care se formează. După circa o oră, zeama rezultată o arunci, limba de vită o cureţi de pieliţele albe şi o tai în felii de aproximativ 10 mm. O pui din nou la fiert în apă caldă.

Separat, ­într-o cratiţă ­adâncă, căleşti în uleiul încins ceapa şi ardeiul tăiate julien. Laşi până se înmoaie, adaugi usturoiul tăiat felii, ciupercile mărunţite, măslinele, puţină supă în care a fiert limba şi mai laşi 15 minute pe foc.Încerci cu furculiţa bucăţile de limbă dacă au fiert şi le pui în cratiţa cu legume şi măsline. Adaugi roşiile în bulion (dacă sunt întregi, le toci) şi, dacă mai este necesar, supă de la fierberea limbii. Mai laşi 5 minute, condimentezi cu boia, busuioc şi sare, după gust.

Mai multe