Mâncare de bame
19 octombrie 2015
Din țară
Îi mulţumim cititoarei noastre Erminei Mariana Vlăsceanu din Olteniţa judeţul Călăraşi pentru această reţetă de sezon.
Ingrediente
1 kg bame 5 copanele de pui 0,5 kg roşii sare piper usturoi (dupa preferinta fiecaruia) ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Copanelele de pui se spală si se pun la fiert. Bamele se spală si li se taie codiţa conic apoi se prajesc în uleiul incins.Roşiile se epileaza, li se scoate sămânţa si se toaca bucăţi mărunte. Cateii de usturoi se curată de coajă si se toaca mărunt. Peste bame se pun copanelele fierte, roşiile si usturoiul si se lasă sa mai fiarba cca 5 minute .Dacă se vrea să iasă cu sos se poate adăuga puţină supa de la copanele .Se condimenteaza cu sare si piper.