Mâncare de castraveţi cu carne

15 ianuarie 2016   Din țară

„Gorjenii, înfriguraţi, grăbiţi şi practici, pun în aceeaşi cratiţă şi carnea şi murăturile, că doar tot acolo merg, şi merg mai bine fierbinţi toate.“, aşa povesteşte Radu Anton Roman în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Cum se face? E foarte simplu şi începe deja să fie mâncarea de sezon.

Ingrediente

1 pahar bulion 3 cepe 1 kg castraveţi muraţi 1 kg carne (porc, mânzat, miel) 2 linguri ulei 1 creangă cimbru uscat mărar piper 1 creangă cimbru uscat

Mod de preparare

Toci ceapa peştişori şi pui la călit în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugi carnea, să se rumenească. „Când a prins coajă se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă o jumătate de oră. Castraveţii se taie îmbucături, se spală bine, să nu fie prea săraţi şi se pun în mâncare, cu piper şi cimbru. Se toacă mărarul. Dacă s-au muiat niţel, se toarnă şi bulionul; după încă o jumătate de oră mâncărica e gata, se presară mărarul“.

Mai multe