Mâncare de legume şi carne de viţel

6 octombrie 2015   Din țară

Viorica Trică din Râmnicu Vâlcea este o fidelă cititoare a revistei noastre şi ne-a răsfăţat săptămâna aceasta cu mai multe reţete pe care vrem să le împărtăşim cu voi.

Ingrediente

500 g carne de vitel 3 cepe 4 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 300 g fasole verde 4 cartofi 1 conopida mica 100 g unt 1 lingura faina 1 cana lapte sare piper

Preparare

Se spala carnea,se taie bucati,se pune la fiert in apa cu sare pentru o ora.In acest timp se pregatesc legumele si sosul alb:se spala cartofiisi se pun la fiert cu tot cu coaja.Se curata ceapa,morcovii,pastarnacul si telina,se taie marunt si se calesc in unt.Se spala bine fasolea verde,se rupe in bucati si conopida in buchetele si se adauga peste legumele calite impreuna cu o ceasca din zeama in care fierbe carnea de vita.Se curata cartofii si se taie cubulete,se adauga in mancare impreuna cu carnea aproape fiarta si se da carnea deoparte.Se rumeneste apoi faina intr-o lingura de unt topit,se stinge cu lapte,se pune sare,dupa gust si se lasa sosul pe foc pana se ingroasa.Se toarna peste carne si legume,se potriveste gustul de sare si piper,se amesteca si se da totul la cuptor pentru 20 de minute.

Mai multe