Melcişori cu aromă de pizza
8 martie 2017
Din țară
Doamna Petria Florescu din Călineştii de Jos ştie cum să facă cei mai buni melcişori cu aromă de pizza.
Ai nevoie de
1 aluat foitaj
200 ml sos de roşii
150 g caşcaval ras
50 g şuncă presată
2 cârnaţi
100 g ciuperci
200 g ardei gras roşu
2 linguri ulei
oregano
busuioc
4 roşii potrivite
Cum se prepară
Dezgheţi foitajul şi îl întinzi pe o planşetă presărată cu făină. Îl ungi pe toată suprafaţa cu sosul de roşii şi cu uleiul. Tai şunca solzişori, cârnaţii şi roşiile rondele, iar ardeiul fâşii, apoi le presari peste aluat. La final, adaugi caşcavalul. Rulezi strâns, tai rondele de 2 cm, le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încins 8-10 minute.