Mieluţ Pascal
13 aprilie 2017
Din țară
Doamna Florentina Hij, din comuna Volovăţ, judeţul Suceava ne-a trimis o reţetă specială pentru zilele de Paşte, mieluţ din aluat.
De ce ai nevoie pentru mieluţ pascal
2 ouă
180 g zahăr
90 ml ulei
90 ml smântână
1 linguriţă unt
2 stafide
20 g zahăr pudră
5 g praf de copt
180-200 g făină
Cum se prepară mielul
Baţi foarte bine ouăle cu zahărul, adaugi treptat uleiul, smântâna şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi compoziţia şi o torni în forma de miel unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aşezi forma pe o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit circa 25 de minute. După răcire scoţi mieluţul cu grijă din formă, îi fixezi stafidele drept ochi şi îl pudrezi cu zahăr.