Miniamandine
Mulţumim Florentinei Elena Nagy din Lupeni pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 1 praf de copt 2 linguri ulei 1 lingură apă 6 linguri făină 2 linguri cacao
300 g ciocolată amăruie
300 ml frişcă
200 ml apă
1 pachet cappuccino
5 linguri zahăr
esenţă de rom
300 g zahăr
150 ml apă
2 linguri miere
2 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri, apoi mixezi gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa până când compoziţia îşi dublează volumul. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi cu cacaua. Baţi bine albuşurile şi le încorporezi în gălbenuşuri.
Tapetezi şi torni compoziţia. Dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Între timp, prepari crema. Pui ciocolata într-un vas şi amesteci, la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, iei de pe foc şi laşi să se răcească.
Prepari şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pui apa şi zahărul şi laşi să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugi mierea şi cacaua şi le iei de pe foc. Tai în două blatul şi însiropezi cu un amestec de apă, zahăr, esenţă de rom şi cappuccino fierte în prealabil. Adaugi crema peste prima jumătate de blat, apoi aşezi şi a doua jumătate de blat însiropată. Tai prăjitura în pătrate de mărime potrivită şi glazurezi fiecare bucată în parte.