Murături asortate

17 octombrie 2013   Din țară

Această reţetă de muraturi asortate am primit-o de la Dumitrana Mihaela. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 1 varză albă 1 varză roşie 1 kg gogonele prune 2 kg capia castraveţi morcovi mici 3 bucăţi ţelina 3 bucăţă sfecla roşie 1 legătură mare frunze de ţelina mărar uscat frunze de vişin cimbru uscat 3-4 buc hrean tăiate fâşii piper boabe foi de dafin sare mare 2 plicuri conservant

Mod de preparare:

Toate legumele se spală bine, varza se taie fâşii şi se începe punerea lor în vasul în care le vom păstra pentru iarnă. Pe fundul vasului, aşezăm mărarul, cimbrul 3-4 crenguţe şi peste aşezăm varza roşie,varza alba, morcovi, 3-4 fâşii de hrean, ardeii capia şi continuăm aşa cu toate legumele. Când vasul s-a umplut punem deasupra un pachet de piper boabe şi acoperim totul cu frunze de ţelina şi vişin. Se pune atâta saramura încat să fie legumele bine acoperite. Se aşază o greutate în bidon care să ţină legumele în saramură.

Aceste muraturi asortate se pot consuma dupa aproximativ 5-6 saptamani.

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Mancare de post cu soia si orez

Mancare de post cu soia si orez

Rulouri prajite cu muraturi

Rulouri prajite cu muraturi

Mai multe