Musaca
Doar când o vedem ne lasă gura apă reţeta de musaca a domnului Viorel Popescu din Câmpulung Moldovenesc.
De ce ai nevoie pentru musaca
500 g carne vită cu porc tocată
1 kg cartofi
1 ceapă tăiată mărunt
2-3 căţei usturoi
50 ml ulei
200 ml smântână
2 ouă
unt, pentru uns tava
2 linguri bulion
3-4 linguri parmezan ras
sare
piper
mărar
pătrunjel
Cum se prepară musaca
Fierbi cartofii şi îi pasezi. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, adaugi carnea, sare şi piper, după gust şi o lingură de bulion. Ţii pe foc până scade zeama.
Ungi o tavă cu unt, aşezi un strat de cartofi, apoi carnea, presari jumătate din cantitatea de parmezan şi pui încă un strat de cartofi. Întinzi peste ei pasta de roşii rămasă şi ouăle bătute cu smântâna. Presari restul de parmezan şi mărar sau pătrunjel tocat, apoi dai tava la cuptorul încins 30 de minute.