Negresă cu bezea
Una dintre cele mai bune reţetă de negresă este cea cu bezea. Reţeta o poţi lua de la doamna Cristina Ivaşcu din Bucureşti.
De ce ai nevoie pentru negresă cu bezea
Pentru blat
5 gălbenuşuri
200 g zahăr tos
125 g unt la temperatura camerei
200 g făină
200 ml lapte la temperatura camerei
40-50 g cacao
1 plic praf de copt
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru bezea
5 albuşuri
1 praf de sare
200 g zahăr
ciocolată rasă
Cum se prepară negresă cu bezea
Speli ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi schimbă culoarea şi îşi măresc volumul, apoi încorporezi untul tăiat cubuleţe. Torni laptele, apoi, în ploaie, făina amestecată cu cacaua, cu praful de copt şi cu zahărul vanilat. Omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins.
Între timp, baţi spumă albuşurile cu sarea şi, când încep să se lege, adaugi zahărul. După 20 de minute scoţi tava din cuptor şi întinzi, în strat uniform, spuma de albuşuri. Bagi din nou tava în cuptor şi o mai ţii 10 minute. O scoţi, presari ciocolata şi o laşi la răcit.