Negresă cu cremă

15 iunie 2017   Din țară

Îi mulţumim doamnei Felicia Vanea pentru această negresă apetisantă cu cremă.

Ingrediente

Pentru blatul de negresă

4 ouă 300 g zahăr tos 375 g făină 200 ml ulei 300 ml lapte 4 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă esenţa de cafea

Pentru crema de mascarpone

500 g mascarpone (2 cutii), la temperatura camerei

100 g zahăr pudră

4 pliculeţe zahăr vanilat cu rom

1 pliculeţ de gelatină

Pentru decor

ciocolata albă şi neagră

bobiţe de cătină

Mod de preparare

Pentru negresă, mixezi ouăle cu zahărul până devin cremoase şi până îşi dublează volumul, apoi adaugi laptele, uleiul şi esenţa de cafea. Amesteci făina cu cacaua şi cu praful de copt şi le adaugi şi pe ele. Mixezi până se încorporează ingredientele. Torni aluatul într-o tavă de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt, şi îl dai la cuptorul încins, 35-40 de minute, la foc mediu. Când este gata, scoţi tava şi laşi blatul la răcit.

Pentru cremă, hidratezi gelatina în 50 ml de apă rece, 10 minute. Mixezi brânza mascarpone cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat cu rom, apoi adaugi gelatina topită la bain-marie, călduţă. Torni crema de mascarpone peste blatul răcit, în tava în care au copt blatul. Presari bobiţele de cătină pe toată suprafaţa prăjiturii şi dai negresa la rece 2-3 ore.

Topeşti ciocolata albă şi pe cea neagra şi o torni peste prăjitură. Porţionezi negresa după preferinţă şi o tai cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe