Negresă cu glazură de ciocolată

27 februarie 2017   Din țară

O porţie de negresă este binevenită în orice moment al zilei. Doamna Carmen Nădăban din Arad ne-a trimis reţeta ei de negresă cu glazură de ciocolată topită.

Ingrediente

500 g zahăr

1 pahar lapte sau apă

250 g unt

200 g ciocolată menaj

2 linguri cacao

100 g ciocolată lapte

4 ouă

200 g făină

praf de copt

 Cum se prepară

Pui pe foc zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g de ciocolată. Când ciocolata şi untul s-au topit, le dai deoparte şi iei 20 de linguri din compoziţie, în care pui ciocolata cu lapte. Omogenizezi să se topească şi o laşi la răcit.

În restul de amesteci adaugi 4 gălbenuşuri, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă. Le încorporezi, apoi torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci 35 de minute, la 180 de grade. Scoţi negresa şi o glazurezi cu cele 20 de linguri din compoziţia cu ciocolată topită.

Mai multe