Negresă cu struguri
Mulţumim Andreei Petronela Silion pentru această reţetă.
Ingrediente 10 oua 4 canite(cafea) cu zahar 2 canite ulei 1 praf copt 5 canite faina 3 linguri cacao esenta rom 1 praf sare boabe de struguri
100 ml frisca
150 g ciocolata menaj
50 g unt
Mod de preparare
Ouale se separa.Se bat albusurilecu sarea,apoi se adauga zaharul pana ce se ingroasa spuma de albusuri,se adauga galbenusurile,praful stins cu putin otet, uleiul, esenta si se adauga in ploaie cacaoa si faina si se amesteca usor.Se pune intr-o tava hartie de copt si se adauga compozitia.Se da la cuptor pt circa 45 minute.Dupa ce scoatem prajitura pregatim astfel glazura.ciocolata se topeste pe baie de aburi,se adauga frisca si untul si se amesteca dupa care se toarna peste negresa,se portioneaza si se orneaza cu bobite de struguri.