Nuci umplute cu ciocolată

11 iulie 2017   Din țară

Nucile sunt cu siguranţă unul dintre deserturile care-ţi aduc aminte de copilărie. Doamna Ioana Ungureanu din Slatina ne-a trimis reţeta ei de nuci umplute cu ciocolată.

Ai nevoie de

Pentru aluat

3 ouă

250 g unt

100 g zahăr

600 g făină

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

esenţă de rom

Pentru cremă

125 g biscuiţi

100 g miez nucă

200 ml lapte

50 g margarină sau unt

1 esenţă de rom

150 g zahăr

2 linguri cacao

aluatul ce pică de la cojile coapte

Cum se prepară nucile

Se amesteca făina cu untul. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, esenţa şi praful de copt. Frământăm un aluat nelipicios, pe care-l dăm la rece învelit în folie alimentară, 5-6 ore. Rupem din acest aluat biluţe si le coacem în forma specială de nuci .Cojile se lasă la răcit şi apoi cu un cuţitas îndepărtăm surplusul de aluat de pe margine.                                        Pentru cremă, macinăm biscuiţii şi nucile şi fărămiţăm aluatul. Acestea se amestecă cu zaharul şi cacaua. În laptele fierbinte topim untul şi îl turnăm treptat peste amestecul de biscuiti, până obţinem un aluat omogen şi dens. Punem esenţa de rom şi umplem cojile de nucă. Le tăvălim prin zahăr pudră.

Mai multe