Omletă cu brânză, asparagus şi şuncă

15 mai 2014   Din țară

Începem dimineaţa cu o reţetă delicioasă de omletă. V-am făcut poftă?

Ingrediente:

4 bucăţi de asparagus o jumătate de lingură de unt nesărat 5 ouă separate de gălbenuş 2 linguri de făină sare piper negru măcinat 2 linguri şi jumătate de brânză de capră 2 linguri şi jumătate de mentă tocată 4 fâşii de şuncă

Mod de preparare:

Fierbeţi asparagusul, timp de 2-3 minute, până când devine moale. Se dă apoi prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă deoparte. Se topeşte untul într-o tigaie. Se amestecă gălbenuşurile cu făina, sarea şi piperul. Într-un bol separat, se amestecă cu mixerul albuşurile de ou şi un vârf de cuţit de sare. Se toarnă apoi peste compoziţia cu gălbenuş. Se prăjeşte omleta pe foc mediu timp de 6 minute. Presăraţi peste jumătate din ea brânza de capră şi menta tocată, iar pe deasupra acestora, asparagusul şi şunca. Se acoperă cu cealaltă jumătate şi se lasă pe foc până se topeşte brânza.

Sursa: marthastewart.com

Mai multe