Ouă umplute

2 iunie 2017   Din țară

Îi mulţumim domnului Mihai Andrei, din Petreşti, Dâmboviţa, pentru aceste delicioase ouă umplute.

Ingrediente

1 conservă de ton 6 ouă fierte 150 g maioneză 75 g smântână 75 g iaurt 1 linguriţă zeamă de lămâie capere, după gust sare piper pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Scurgi conserva de ton. Cureţi ouăle, le tai în două pe lungime, le scoţi gălbenuşurile, le pui într-un castron, iar albuşurile le aşezi pe un platou. Amesteci maioneza, cu iaurtul şi cu smântâna. Pui tonul peste gălbenuşuri şi le zdrobeşti cu furculiţa sau cu blenderul până când obţii o pastă. Încorporezi în ea câteva linguri din sosul de maioneză, capere, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust.

Umpli jumătăţile de albuşuri, iar peste ele torni restul de sos şi le decorezi cu frunzuliţe de pătrunjel. Le ţii la rece până în momentul servirii.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe