Ouă umplute cu sos tartar
Surprinde-ţi invitaţii cu un platou cu ouă umplute cu sos tartar. Reţeta o avem de la domnul Ion Stănescu din Timişoara.
De ce ai nevoie pentru ouă umplute cu sos tartar
Pentru ouă
8 ouă (16 jumătăţi)
1 pateu de 150 gr
1 gălbenuş crud
ulei
1 lingurită muştar
3 linguri smântână
1 ceapă
3 castraveţi acrii
sare
piper
frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Se pun ouăle la fiert, după ce se răcesc se descojesc, se taie pe jumătate şi se scoate gălbenuşul din ele.
Se prepară o maioneză din: un galbenuş crud, un galbenus fiert, o linguriţă muştar şi ulei.
Jumătate din maioneză se amestecă cu gălbenuşurile de la ouă şi cu pateul până se formează o pastă. Cu această pastă se umple jumătăţile de albuş şi se aşază pe un platou cu umplutura în sus. (se pot asambla şi câte două formându-se un ou întreg)
Prepararea sosului tartar:
Se toacă ceapa mărunt, iar castraveţii muraţi se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare, apoi se scurg de zeamă şi se amestecă cu maioneza rămasă. Se adaugă smântâna, piper şi sare dupa gust. Sosul rezultat se pune deasupra ouălelor umplute. Se ornează cu pătrunjel, castraveţi, ridichii sau după preferinţă.