Ouă umplute. FOTO
Această reţetă cu oua umplute am primit-o de la cititoarea noastră Mihaela Cojocinescu din Timişoara judeţul Timiş. Vă mulţumim! Nu uitaţi că aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
5 ouă 1 cutie pateu mic 2-3 castraveţi muraţi 1 lingură de muştar 200 g smântână ulei pentru maioneză sare piper
Mod de preparare:
Se fierb ouăle timp de 10 minute. Când s-au răcit se curăţă de coajă, se taie pe jumătate şi se scoat gălbenuşurile şi se pun separat.
Gălbenuşurile se fărâmiţează, se amestecă cu pateul şi două linguri de maioneză. Se potrivesc după gust cu sare şi piper. Apoi se umple jumătăţile de albuş.
Dintr-un ou crud (galbenuş), un galbenus de ou fiert, muştar şi ulei se face maioneza. Când este gata se adaugă sare, piper, smântâna şi castravetele acru care se taie cubuleţe şi scurge de zeamă.
Acestă compoziţie se pune în farfurie, apoi se aşază jumătăţile de oua umplute cu faţa în jos. Pentru a decora aceste oua umplute folosiţi pătrunjel creţ .
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.