Pâine de casă
29 februarie 2016
Din țară
Doamna Stefania Bădicioiu n-ea trimis reţeta ei de pâine de casă.
De ce ai nevoie pentru pâine de casă:
400 g făină
100 g tărâţe de grâu
1 lingură de miere
1 linguriţă de sare
drojdie proaspătă cât o nucă
anason cât iei in trei degete
puţin coriandru
Cum se prepară pâine de casă:
Se face maiaua din drojdie, făină si miere se pune în mijlocul făinii amestecate cu tărâţele şi mirodeniile, se lasă să crească, apoi se frământă cu apa călduţă până iese un aluat elastic. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul după care se mai frământă 5 minute cu mâinile unse cu ulei. Se pune aluatul în tava de copt, tapetată cu făină sau hârtie de copt. Se presară seminţele preferate apăsându-le, se lasă la dospit 30 de minute, dupa care se coace la cuptor 45 de minute.