Pâine de casa
Îi mulţumi cititoarea noastre Maria Cristina Trifu, din Teleorman pentru reţeta cu paine de casa. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro
Ingrediente:
1 kg făină albă 700 ml apă 15 g sare de bucătărie 40 g drojdie
Mod de preparare:
Cerni făina. Într-un vas torni puţină apă călduţă, în care dizolvi sarea şi drojdia. Amesteci cu lingura, până când sarea şi drojdia se dizolvă complet.
Treci lichidul printr-o sită fină, deoarece sarea de bucătărie poate conţine impurităţi care trebuie îndepărtate. În acelaşi bol pui treptat şi făina peste drojdia şi sarea dizolvate în apă şi amesteci continuu. Omogenizezi.
Frămânţi cu mâna cam 2-3 minute şi laşi aluatul la dospit, în cuptor, 10-12 ore (de preferat de seara până dimineaţa). Dimineaţa, scoţi aluatul de paine din cuptor şi îl mai laşi să crească aproximativ o oră la temperature camerei.
Frămânţi uşor pentru a da formă pâinii, apoi dai la cuptor între 45 de minute şi o oră.
Durata lungă de dospire, de peste 10 ore, va da pentru aceasta paine de casa un gust deosebit.