Papanaşi cu dulceaţă de zmeură
11 aprilie 2017
Din țară
Cine ar refuza o porţie de papanaşi cu dulceaţă de zmeură? Domnul Ionel Neagu din Giurgiu ne-a spus cum îi prepară el.
Ai nevoie de
500 g brânză dulce făcută în casă
3 ouă
300 g făină
1 linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu nestins
3 pachete zahăr vanilat
1 praf sare
ulei, pentru prăjit
smântână
dulceaţă de zmeură
Cum se prepară
Amesteci bine brânza scursă cu ouăle, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat şi sarea. Frămânţi bine aluatul, apoi rupi câte o bucăţică şi modelezi cercuri şi biluţe. Papanaşii obţinuţi îi prăjeşti în baie de ulei câte unul împreună cu biluţa lui. Îi scoţi pe hârtie absorbantă, ca să elimini excesul de ulei, şi îi serveşti ornaţi cu gem de zmeură şi cu smântână, după gust.