Paste Alfredo cu creveţi
Te grăbeşti şi trebuie să-ţi saturi rapid familia şi totodată să primeşti şi laude? Pastele Alfredo cu creveţi sunt o soluţie excelentă.
De ce ai nevoie ca să prepari paste Alfredo cu creveţi:
450 g paste
2 linguri de unt
450 g creveţi, curăţaţi şi cu cozile îndepărtate
sare
piper negru măcinat
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 gălbenuş de ou
220 g smântână
120 ml lapte
220 g parmezan ras, plus ceva suplimentar pentru ornat
1 lingură de pătrunjel, pentru ornat
Cum prepari paste Alfredo cu creveţi:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi păstrezi o ceaşcă din apa în care au fiert pentru sos, dacă e nevoie.
Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălzeşti 1 lingură de unt până se topeşte. Adaugi creveţii, asezonezi cu sare şi piper şi căleşti circa 6 minute. Scoţi creveţii din tigaie şi-i dai deoparte.
În tigaie, pui cealaltă lingură de unt şi usturoi. Căleşti circa 1 minut. Baţi gălbenuşul de ou cu smântâna şi laptele şi răstorni amestecul peste usturoiul călit în unt. Laşi să fiarbă puţin şi adaugi parmezanul, pastele fierte şi creveţii, amestecând ca să se combine. Asezonezi cu sare şi piper. Ornezi cu pătrunjel.
Sursa: https://www.delish.com/