Paste cu sos de ciuperci şi smântână

21 septembrie 2016   Din țară

Mulţumim lui Alice Sandra Cojan din localitatea Braniştea pentru această reţetă.

Ingrediente

500 g paste 500 g ciuperci 200 ml smântână pentru gătit 50 g unt 2 linguri parmezan ras sare piper oregano busuioc rozmarin 3 căţei de usturoi 

Mod de preparare

Topeşti untul într-o tigaie, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii, presari sare şi piper după gust. Laşi la călit, la foc moderat. Dai flacăra la minimum şi torni smântâna. Aştepţi să mai dea o dată în clocot şi pui parmezanul ras. Adaugi usturoiul tocat, oregano, busuioc şi rozmarin, apoi iei cratiţa de pe foc.

Între timp, fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurgi apa fierbinte şi le serveşti imediat, acoperite cu mult sos.

Mai multe