„Pătrăţele“ cu bezea

8 noiembrie 2017   Din țară

Îi mulţumim Mioarei Seuciuc din Timişoara pentru această reţetă de desert!

Ingrediente 250 g făină 80 g margarină 80 g zahăr + 7 linguri 1 praf de copt 5 ouă 500 g brânză dulce 1 plic budincă de vanilie 1/2 l lapte Mod de preparare

Pentru aluat, freci ­făina cu margarina, adaugi 80 g de zahăr, praful de copt şi un ou întreg. După ce frămânţi foarte bine, întinzi o ­foaie cât tava. Pentru cremă, amesteci brânza dulce cu budinca de vanilie, un ou întreg şi trei gălbenuşuri. Adaugi laptele, patru linguri de zahăr şi omogenizezi bine. Torni această compoziţie peste foaia de aluat şi introduci la cuptor. Când prăjitura a prins o pojghiţă, pui cele trei albuşuri bătute spumă cu puţin zahăr (trei linguri) şi dai din nou la cuptor, să se rumenească spuma.

Mai multe