Piept de porc umplut

28 decembrie 2016   Din țară

O reţetă deosebită cu carne de porc, perfectă pentru sezonul rece. Ne-a trimis-o doamna Florica Daliana Trifă din Oradea.

De ce ai nevoie pentru piept de porc umplut

1 kg de piept de porc cu piele

2-3 chifle uscate

100 g de carne afumată (şuncă, pastramă)

2 cepe verzi

2 ardei graşi roşii

2 ouă

2 legătură de pătrunjel verde tăiat

100 ml lapte

50 g unt

sare

piper

nucşoară

Cum se prepară piept de porc umplut

Tai chiflele cubuleţe, le pui într-o tavă şi le dai la cuptor până se usucă puţin. Porţionezi mărunt carnea afumată şi ceapa verde. Le prăjeşti în unt, apoi le laşi la răcit. Într-un bol amesteci ardeii graşi tăiaţi felii cu crutoanele din chifle, carnea afumată şi ceapa prăjite, gălbenuşurile, verdeaţa şi laptele. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Separat, baţi albuşurile spumă şi le omogenizezi în cealaltă compoziţie.

Speli carnea şi crestezi un model pe şorici. Formezi un buzunar şi pui compoziţia în el, apoi îl coşi cu aţă alimentară, pentru a nu ieşi umplutura. Încingi cuptorul şi presari carnea cu sare şi piper. Torni apă şi laşi 90 de minute în cuptor, stropind din când în când carnea cu sosul format. Când friptura s-a rumenit opreşti focul.

Mai multe