Piept de pui cu sos de muştar
O reţetă franţuzească delicioasă - piept de pui cu sos de mustar. Puiul poate fi de asemenea înlocuit cu peşte, precum somonul sau păstrăvul.
Ingrediente:
4 piepturi de pui un sfert de linguriţă de sare un sfert de linguriţă de piper 2 linguri de ulei de măsline un sfert de cană de vin alb sau supă de pui o jumătate de cană de smântână 2 linguri de muştar
Mod de preparare:
Asezonaţi pieptul de pui cu sare şi piper. Încingeţi ulei într-o tigaie şi puneţi-o pe foc mediu. Adăugaţi puiul şi lăsaţi-l la prăjit 10-12 minute. Se lasă apoi la răcit pe şerveţele de hârtie. Turnaţi vinul într-o crăticioară şi lăsaţi-l pe foc până i se reduce cantitatea la jumătate. Adăugaţi muştarul şi smântâna şi mai lăsaţi 2 minute, amestecând între timp. Aşezaţi pieptul de pui pe farfurie şi presăraţi sosul de mustar deasupra.
Sursa: marthastewart.com