Pizza cu blat pufos

23 martie 2017   Din țară

Doamna Camelia Sorecău ne-a trimis cea mai bună reţetă de pizza cu blat pufos.

De ce ai nevoie pentru pizza cu blat pufos

500 gr făină

1 cub de drojdie

1 linguriţă zahăr

praf de sare

3 linguri ulei de măsline

1 linguriţă margarină

250 - 300 ml apă călduţă

oregano

2 linguri pastă de roşii

salam

cârnat

1 borcănel ciuperci feliate şi boabe de porumb dulce

ketchup

300 gr mozzarella

Mod de preparare pizza cu blat pufos

Se pune drojdia în apă călduţă indulcită cu puţin zahăr. Se cerne făina într -un bol mare, se adaugă margarina ţinută la temperatura camerei şi uleiul de măsline. Se adaugă şi  maiaua, sarea şi se frământă bine adăugând apă călduţă, după nevoie. Se acoperă coca frământată şi se lasă pentru 15 - 20 minute la odihnit. Dupa care se împarte aluatul obţinut în două, depinde de mărimea tăvii . Se întinde o foaie subţire şi se asază în tava unsă cu puţin ulei. Se unge aluatul cu pasta de roşii, se aşază cubuleţele de salam şi cârnat. Se presară cu ciuperci şi porumbul dulce  bine strecurat. Se pune caşcavalul ras şi se  pune deasupra ketchup dulce sau picant  şi oregano. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade aproximativ 20 minute.

Mai multe