Pizza cu ouă de prepeliţă
O reţetă inedită de pizza ne-a trimis doamna Ursan Anisoara din Cernavodă. Suntem siguri ca este delicioasa!
De ce ai nevoie pentru pizza cu ouă de prepeliţă
Pentru aluat
350 g făină albă
1 praf de sare
200 ml apă călduţă
15 g drojdie proaspătă
1 lingură de ulei
Pentru umplutură
1 piept de pui afumat tăiat cubuleţe
50 g muşchiuleţ tăiat cubuleţe
200 g caşcaval
3 linguri suc de roşii
1 praf de condimente de pizza
1 linguriţă de legume deshidratate fără sare
1 ou
12 ouă proaspete de prepeliţă
ulei, pentru uns
Cum se prepară pizza cu ouă de prepeliţă
Frămânţi bine un aluat elastic din făină şi apă călduţă în care dizolvi sarea, drojdia şi uleiul, şi îl laşi să se odihnească 15 minute. Îl întinzi cu un sucitor într-o foaie groasă de 5 centimetri, pe care o pui în tava unsă cu un pic de ulei. Deasupra aluatului întinzi sucul de roşii peste care presari condimentele, razi jumătate din caşcaval, aşezi pe toată suprafaţa cubuleţele de muşchiuleţ şi de pui. Întinzi oul bătut bine, razi restul de caşcaval şi repartizezi frumos ouăle de prepeliţă, pe margine. Laşi la cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20 de minute. Portionezi cât e caldă.