Pizza tradiţională de casă
Mulţumim Ilie Şandru din Caransebeş pentru această reţetă! O vom prepara în curând!
Pentru aluat 400 g făină 20 g drojdie 100 ml lapte 1 ou sare 50 g ulei
1 cutie ciuperci feliate
100 g măsline negre
1 cârnat de casă afumat
1 ceapă roşie
brânză de vacă
ketchup
busuioc
Pui făina într-un castron, adaugi oul, sarea şi uleiul. Separat, dizolvi drojdia în lapte şi când începe să crească, o torni peste făină. Frămânţi bine, până obţii o cocă moale, pe care o laşi la crescut, într-un loc călduros. Te ungi cu puţin ulei pe mâini, dai cu făină pe un blat de lucru şi întţinzi cu sucitorul aluatul pentru pizza. Îl înţepi din loc în loc, pe toată suprafaţa. Cureţi ceapa şi o tai julien, apoi feliezi subţire cârnatul. Le aşezi cu restul ingredientelor pe toată suprafaţa aluatului de pizza şi îl dai la cuptor până se rumeneşte frumos. Serveşti pizza feliată, alături de sosul făcut din busuioc şi ketchup.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.