Plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată

16 iunie 2014   Din țară

În tigaie, în plăcinte, la cuptor sau in supă, cartofii noi sunt un deliciu. Propunerea noastră de azi este o plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată.

supă

Dificultate mică Preparare 85' Pentru 6 porţii

Ingrediente

700 g carne tocată amestec vită cu porc

300 ml pulpă de roşii din conservă

1 morcov mare

1 ceapă albă

4-5 cartofi mari

2 linguri unt

1 lingură ulei de măsline

100 g brânză de burduf

cimbru uscat

boia de ardei dulce

sare

piper

Mod de preparare

Căleşti ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în uleiul bine încins până se înmoaie bine. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până scade bine zeama şi carnea îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpa de roşii, cimbru, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, circa 40 de minute.

Între timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure sau furculiţa, amesteci cu unt şi puţină zeamă în care au fiert cartofii şi prepari un piure potrivit de tare.

Aşezi umplutura de carne într-un vas termorezistent, apoi acoperi cu piure de cartofi, presari deasupra brânză de burduf sfărâmată şi boia de ardei. Introduci plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute, până se topeşte brânza şi se rumeneşte uşor. Serveşti plăcintă cu cartofi noi şi carne tocată cat este caldă.

Placinta cu cartofi si bacon

Placinta cu cartofi si bacon

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Mai multe