Plăcintă cu dovleac
Ce desert este mai potrivit în sezonul rece decât plăcinta de dovleac? De asta ne-a convins doamna Florentina Seiciuc din Timişoara.
De ce ai nevoie pentru plăcintă de dovleac
400 g făină
7 linguri ulei
7 linguri zahăr
7 linguri lapte
esenţă de vanilie
1 ou
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 gălbenuş
lapte
zahăr pudră, pentru decor
Pentru umplutură
dovleac ras şi călit cu zahăr şi scorţişoară, după gust
Cum se face plăcinta de dovleac
Pentru foi, combini toate ingredientele, frămânţi aluatul, îl laşi să se odihnească, apoi îl împarţi în două bucăţi egale. Întinzi prima bucată pe o masă presărată cu făină, iar foaia obţinută o aşezi într-o tavă tapetată. Răstorni dovleacul răcit, iar deasupra pui cealaltă foaie de aluat întinsă şi o înţepi din loc în loc. Baţi gălbenuşul amestecat cu puţin lapte şi dai plăcinta la cuptorul încins 30 de minute. O serveşti decorată cu zahăr pudră.