Plăcintă cu dovleac
Mulţumim Mariei Angelica Trică, cititoare a revistei noastre, care ne-a dat idee cum să petrecem ceva timp în bucătărie pentru prepararea unei reţete de desert. Adică, să facem o plăcintă delicioasă cu dovleac.
Ingrediente aluat
2 pahare lapte (iaurt sau apa minerala) 1 pahar ulei 400-600 g faina 1 cubulet drojdie 2 linguri zahar tos 1/3 lingurita sare
Pentru umplutura
1 1/2 kg dovleac placintar
1 cana zahar tos
1 cana nuca macinata
1 lingura pulbere de scortisoara
Pentru decor
zahar pudra vanilat
Preparare
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se da pe razatoarea mare.Se pune intr-o cratita cu un pic de ulei,la foc mic pentru 15 minute,se adauga zaharul si nuca macinata,apoi se lasa sa se raceasca.Pentru aluat,se freaca drojdia cu 2 linguri de zahar si 1/2 lingurita sare.
Intr-un vas se toarna laptele,iaurtul sau apa minerala,apoi uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune pese amestec drojdia,se amesteca si se adauga faina,treptat si se framanta.Aluatul se omogenizeaza si se lasa la dospit 20-30 de minute.
Se imparte aluaul in doua parti egale.Se intinde o foaie si se pune intr-o tava neunsa,se toarna umplutura,se presara scortisoara si se acopera cu a doua foaie de aluat,intinsa.Se introduce placinta in cuptorul preancalzit,la foc potrivit,pentru 40-50 de minute.Se lasa sa se raceasca in tava,se decoreaza cu zahar pudra vanilat si se taie in patrate.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.