Plăcintă de cartofi cu şuncă

8 ianuarie 2014   Din țară

Ingrediente:

1 kg cartofi 6 felii de şuncă 2 căţeii de usturoi 2 haşme pătrunjel cimbru frunze de arpagic un cub de unt 350 g aluat pentru plăcintă un ou smântână sare piper

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Se curăţă şi se taie mărunt usturoiul, haşmele şi verdeaţa. Se unge cu unt o formă pentru plăcintă. Aluatul de placinta se împarte în două. O parte din aluat se aşează în formă acoperind foarte bine fundul tăvii şi marginile. Se pune un strat de cartofi pe aluat, se condimentează după gust. Peste cartofi se pune un strat de şuncă şi verdeaţa tocată. Aluatul de placinta rămas se întinde deasupra umpluturii. Se unge plăcinta de cartofi cu sunca cu ou şi se dă la cuptor, acesta trebuie să fie preîncălzitla 225 grade C.

plăcinta de cartofi

Placinta de cartofi cu sunca se serveşte cu smântână.

Placinta cu varza si sunca

Placinta cu varza si sunca

Placinta de pui

Placinta de pui

Rulada de curcan in bacon

Rulada de curcan in bacon

FOTO pinterest.com

Mai multe