Pogace- pâine sârbească

24 aprilie 2015   Din țară

„De curand, avand un pic de timp la dispozitie am facut o reteta de paine mai aparte.Am fost de doua ori multumita,m-am relaxat in acest fel si am avut pe masa o paine minunata ! Datorita modului de formare a painii avem avantajul ca nu trebuie taiata se desprinde singura.fiecare felie .Este buna acasa , pe masa,ca sendvis dar si la un gratar, in compania unei fripturi suculente ! Fiind post (reţeta a fost primită înainte de Paşte - n.r.) l-am facut de post dar se face si in varianta de dulce , cu lapte si unt ! Iata cum am procedat !“ - Antoniciuc Monica, Galaţi

600 g faina

20 g drojdie

1 cana cu apa calduta

1 lingurita cu sare

1 lingurita cu zahar

si

1 ceasca ulei(sau margarina)

Intr-un bol cernem faina si-o amestecam cu sare.Facem un cuib si amestecam drojdia cu putina apa calduta si cu zaharul.Dupa 10 minute framantam amestecand ingredientele.Uleiul nu se adauga acum. Se acopera si se lasa sa creasca(.Am avut o minge de aluat de cca. 900 g)

Se rastoarna aluatul crescut pe masa de modelat si se imparte in 10 bucati.Modelam rotund fiecare bucata si apoi aplatizam formand un cerc.Vom avea 10 discuri , acestea fiind petalele painii floare.

Luam o tava rotunda, o ungem cu ulei sau margarina si incepem sa formam floarea .Fiecare "petala" se va unge cu ulei, bine , pe ambele parti ! Suprapunem fiecare painica, una peste alta , in cerc, formand o floare ! Se lasa la crescut apoi se coace la foc potrivit.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe