Pogace (Pâine sârbească)

1 octombrie 2014   Din țară

Mirosul de pâine caldă făcută în casă nu poate fi egalat de nici un altul. Experimentează-l şi tu, preparând această reţetă de pogace (paine sarbeasca) primită de la cititoarea noastră Monica Antoniciuc din Galaţi

Ai nevoie de

600 g făină 20 g drojdie 1 cană cu apă călduţă 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu zahăr 1 ceaşcă ulei(sau margarină)

Mod de preparare

Într-un bol cernem făina şi o amestecăm cu sare. Facem un cuib şi amestecăm drojdia cu puţină apă călduţă şi cu zahărul. După 10 minute frământăm amestecând ingredientele. Uleiul nu se adaugă acum. Se acoperă şi se lasă să crească (am avut o minge de aluat de cca. 900 g).

Se răstoarnă aluatul de paine crescut pe masa de modelat şi se împarte în 10 bucăţi. Modelăm rotund fiecare bucată şi apoi aplatizăm formând un cerc. Vom avea 10 discuri, acestea fiind petalele pâinii-floare.

Luăm o tavă rotundă, o ungem cu ulei sau margarină şi începem să formăm floarea. Fiecare "petală" se va unge cu ulei, bine, pe ambele părţi !

Punem fiecare pâinică, una peste alta, în cerc,formând o floare !

Se lasă aceasta pogace (paine sarbeasca) la crescut apoi se coace la foc potrivit.

Paine cu ulei de masline

Paine cu ulei de masline

Paine cu nuci

Paine cu nuci

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe