Prăjitură Carpaţi
Îi mulţumim Floarei Pană din judeţul Hunedoara pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru foi 3 ouă 20 linguri zahăr 20 linguri ulei 20 linguri lapte 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde
1 cană zahăr
2 pachete margarină
2 linguri cacao
15 linguri făină
2 litri lapte
Mod de preparare
Pentru foi, amesteci ingredientele, iar din coca obţinută faci 6-7 foi şi le coci pe dosul tăvii. Pentru cremă, caramelizezi zahărul, adaugi margarina, cacaua şi făina, apoi torni laptele şi amesteci până se îngroaşă. Aşezi pe o tavă mai mare una dintre foi, pui un strat de cremă şi tot aşa. Păstrezi o parte din cremă. Dai tava la rece cel puţin trei ore, tai în dreptunghiuri cu laturile de 5, respectiv 10 cm, apoi pe diagonală, cât să obţii două triunghiuri pe care le lipeşti cu puţină cremă. Îmbraci prăjitura cu crema rămasă.