Prăjitură cu blat din albuşuri cu cafea

22 noiembrie 2019   Din țară

Îi mulţumim pentru această reţetă cititoarei noastre Ursan Anişoara, din Cernavodă, judeţul Constanţa şi îţi propunem să o încerci şi tu.

Ingrediente necesare pentru blat:

- şapte albuşuri - un praf de sare - cinci linguri de zahăr - trei linguri de cafea naturală cernută - un praf de copt - patru linguri de făină.

- 200 ml de frişcă lichidă

- patru linguri de piure de castane

- o lingură cu vârf de pudră de roşcove

- un plic gelatină

Ingrediente necesare pentru decor:

- 100 ml de frişcă lichidă

- o linguriţă de cafea solubilă (nes)

- 10-15 bucăţi de zahăr bob de cafea.

Mod de preparare:

Mixează albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul, până se ţin de paletele mixerului, iar apoi încorporează făina cernută şi amestecată cu lingurile de cafea naturală şi praful de copt.

Tapetează cu o hârtie de copt o tavă, toarnă aluatul şi dă la copt în cuptorul preîncălzit. Primele cinci minute se recomandă ca focul să fie iute, iar apoi să fie redus la minimum. Aşteaptă încă 15 minute.

Blatul copt se scoate de pe hârtie de copt cât este, încă, cald cu lama unui cuţit şi apoi taie în două jumătăţi egale.

Mixează 200 ml de frişcă până se întăreşte, adaugă piureul de castane şi pudra de roşcove, adaugă gelatina hidratată în 100 ml de apă rece şi topită la bain marie.

Aşează într-o formă cu margini reglabile prima parte de blat, toarnă deasupra crema pregătită, adaugă partea cealaltă parte de blat şi presează uşor cu mâna pentru a se uniformiza prăjitura. Dă la rece două ore.

Taie prăjitura în forma dorită, decorează cu 100 ml de frişcă mixată şi întărită, cerne un pic de cafea solubilă şi decorează cu câte un bob de cafea din zahăr.

Mai multe