Prăjitură cu brânză

10 noiembrie 2017   Din țară

Mulţumim Marcelei Maria Pastor din Brăila pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 125 g unt 1 ou întreg 125 g zahăr 1 praf de copt 30 g cacao 2 linguri smântână

750 g brânză de vaci

200 g zahăr

4 ouă

1 plic budincă de vanilie

2 linguri smântână

Mod de preparare

Pentru aluat, ames­teci untul, oul, zahărul, cacaua, smântâna, făina, praful de copt şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Iei un sfert din aluat, îl frămânţi cu făină să devină tare şi să poată fi dat pe răzătoare. Îl laşi la frigider. Din aluatul rămas, întinzi o foaie cu mâna într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Pentru cremă, mixezi brânza dulce cu zahărul, cu praful de budincă, smântâna şi gălbenuşurile. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni crema peste foaia de aluat, iar peste ea răzuieşti bucata de ­aluat oprită. Coci, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. O serveşti atât caldă, cât şi rece.

Mai multe