Prăjitură cu brânză şi caise
Îi mulţumim doamnei Nadia Budur, din Brăila, pentru această delicioasă prăjitură cu brânză şi caise.
Ingrediente
Pentru blat
100 g zahăr 5 ouă 200 ml apă minerală 200 ml ulei 1 plic zahăr vanilat ½ linguriţă esenţă de vanilie 500 g făină albă coaja de la 1 lămâie
Pentru umplutură
100 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
500 g brânză de vaci
3 ouă
200 g caise confiate
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi spumă albuşurile cu cele două tipuri de zahăr, apoi adaugi gălbenuşurile. Torni, pe rând, uleiul, apa minerală, esenţa, coaja de lămâie şi, la final, adaugi făina. Amesteci ingredientele până când obţii o compoziţie omogenă. Hidratezi, 30 de minute, caisele într-un sirop aromatizat cu esenţă de vanilie. Separat, amesteci brânza cu zahărul, budinca, ouăle şi caisele tăiate mărunt. Întinzi, într-o tavă tapetată, jumătate din cantitatea de aluat pentru blat, torni şi nivelezi umplutura, apoi răstorni restul de aluat şi îl netezeşti. Dai prăjitura la cuptorul încins 50 de minute.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.