Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
Doamna Oana Plăcintă este o expertă în deserturi, aşa cum ne arată în această reţetă de prăjitură cu brânză şi fructe de pădure.
De ce ai nevoie pentru prăjitură 500 g brânză de vaci 170 g unt 5 ouă 6 linguri griş 170 g zahăr măcinat 1 plic budincă vanilie 1 plic praf de copt esenţă de lamâie sare 250 g vişine(fără sâmburi) 250 g afine 100g zmeură 100g mure 100g cătină 5 caise 5 linguri zahăr tos 3-4 linguri amidon Pentru ornat: 50g ciocolată albă
Cum s eprepară
Scoţi sâmburii vişinelor si le pui la scurs. Speli caisele şi le tai cubuleţe. Sfarâmi brânza cu o furculiţă. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esenţa de lamâie în brânză. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuş, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grişul, praful de budincă amestecat cu praful de copt şi amesteci. Albuşurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.
Peste crema de unt pui brânza amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi uşor spuma de albuşuri. Torni jumătate din compoziţie într-o tava de 35x25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziţiei şi presati fructe. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Laşi să se răcească şi între timp pregăteşti crema. Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată şi au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vişine. Laşi amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul şi laşi să fiarbă până când amestecul s-a îngroşat.
Laşi să se răcească şi torni compoziţia de fructe peste blat. Dacă doreşti poţi să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi. Laşi la frigider o oră, apoi serveşti.