Prăjitură cu căpşuni

16 iunie 2015   Din țară

Mulţumim Mihaelei Constantinescu din Piteşti pentru o delicioasă reţetă de sezon pe care urmează să o preparăm în acest weekend!

Ingrediente

Pt. blat; 8 oua, zahar 300 gr, faina 300gr, esenta vanilie, un plic praf de copt cu sofran.

Pt. crema: 1 l lapte, 200 gr. Faina, 2oua, esenta vanilie, unt 200 gr.

Pt. decor: 1 kg capsuni si 200 gr, zahar

Pt. sirop: compot de capsuni cca 400 ml

Mod de preparare 1.Se separa albusul de galbenus si se bat albusurile spuma cu putina sare fina pana devine o spuma tare in care se adauga zaharul dupa care se incorporeaza cate un galbenusi. In compozitia obtinuta se adauga praful de copt cernut, esenta si faina care se incorporeaza treptat la viteza mica. Se preincalzeste coptorul, se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, tapetata cu ulei si faina. Se aseaza compozitia in tava si se da la cuptor la foc mediu cca.30 min. 2.Se pune la foc 700 ml lapte cu zaharul. Laptele ramas se amesteca cu faina, oualele pana devine o compozitie fina fara cocoloase. Compozitia obtinuta se adauga peste laptele si zaharul care sunt puse la foc si se amesteca continu pana se intareste si fierbe compozitia obtinuta. Se adauga untul (cand crema mai ieste putin calduta) si esenta de vanilie. 3.Se aleg capsunile de codite si se spala sub jet de apa rece. Se separa cca, 200 gr. din capsuni si se tavalesc prin zahar tos dupa care se aseaza pe un servetel uscat. Capsunile ramase se pun la foc cu zaharul pana da in clocot cca. 10 min, dupa care se paseaza compozitia obtinuta (daca compozitia nu ieste de consistenta jeleului se mai pune pe foc pana se ingroasa).

Blatul racit se insiropeaza cu sucul de la compot, se adauga crema si se intinde in mod uniforn peste care se adauga jeleul de capsuni caldut si se da la frigider pana cand se raceste. Peste produsul obtinut si racit se aseaza capsunile care au fost date prin zahar tos. Daca aveti si frunzulite de menta puteti sa le folositi ca décor.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe