Prăjitură cu cremă de brânză
Doamna Niculina Udroiu din piteşti ne-a ispitit cu o prăjitură cu cremă de brânză. Abia aşteptăm să o încercăm. Voi?
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de brânză
Pentru blat
200 g biscuiţi
125 g unt
Pentru cremă
250 g mascarpone
200 g cremă de brânză
250 g zahăr pudră
250 g frişcă lichidă
esenţă de vanilie
10 g gelatină
Cum se prepară prăjitura cu cremă de brânză
Biscuiţii se mărunţesc bine şi peste ei se adaugă untul topit şi răcit. Se mixează până când se omogenizează bine. Se tapetează o formă rotundă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia de biscuiţi nivelandu-se cu o lingură. Se pune gelatina în 50 ml de apă rece ca să se înmoaie apoi vasul cu gelatină se pune pe baie de aburi ca aceasta să se dizolve complet. În alt vas se pune zahărul, crema de brânză şi întreaga cantitate de mascarpone şi se mixează. Se adugă gelatina călduţă, vanilia şi frişcă bătută. Crema obţinută se pune peste blatul de biscuiţi. Întreagă prăjitură se dă la rece câteva ore pentru întărirea cremei.