Prăjitură cu cremă de griş

25 iulie 2017   Din țară

Doamna Cristina Ivaşcu ne-a ispitit cu această prăjitură cu foi şi cremă de griş.

Ingrediente Pentru foi ● 125 zahăr ● 50 g unt ● 1 ou ● 2 linguri miere ● 5 linguri lapte ● 1 lingură rasă bicarbonat ● 450 g făină Pentru cremă ● 400 ml lapte ● 4 linguri griş ● 200 g unt ● 200 g zahar pudră ● coaja rasă de la 1 lamâie ● zeama de la 1 lămâie ● gem de piersici, după gust ● zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjitura

Dizolvi bicarbonatul în lapte, apoi combini toate ingredientele, mai puţin făina, le aşezi pe foc mic şi amesteci până când se topeşte zahărul. Dai deoparte, adaugi făina şi frămânţi bine aluatul. Întinzi din el 4 foi pe care le coci pe fundul tăvii tapetate.

Pentru cremă, fierbi laptele cu grişul şi, înainte de a lua vasul de pe foc, pui coaja şi zeama de lămâie. Freci untul cu zahărul până când se dizolvă, apoi încorporezi, puţin câte puţin, grişul. Ai grijă să nu se taie.

Aşezi o foaie pe un platou, o ungi cu gem, după gust, pui o altă foaie, cremă, iar foaie, cremă, foaie şi decorezi cu zahăr pudră.

Mai multe