Prăjitură cu cremă de lămâie
O mai veche cititoare de-a noastră, Ivette Huerta ne-a trimis o nouă reţetă la redacţie. Mulţumim, ne-ai făcut din nou să ne simţim răsfăţaţi cu reţetele tale.
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă 6 linguri zahar 3 linguri ulei 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita coaja de lamaie confiata
Pentru crema
2 linguri amidon
4 linguri zahar
1 lingurita coaja de lamaie confiata
450 ml lapte
200 g unt
zeama de la o lamaie mare
Mod de preparare
Pentru blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru cremă
Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.
Daca o sa considerati necesar, puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.
In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie. Blatul bine racit se taie in doua. Pe unul din blaturi se pun 2/3 din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat si “ornam” cu restul de crema.
Prajitura se da la rece pentru vreo ora.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.