Prăjitură cu foi de miere şi cremă de griş
Nu-i aşa că arată foarte bine? Domnul Andrei Mihai din Petreşti ne-a trimis reţeta acestei prăjituri cu foi de miere şi cremă de griş.
Ingrediente pentru prăjitura cu foi de miere şi cremă de griş
Pentru blat
6 linguri lapte
4 linguri miere
6 linguriulei
250 g zahăr
800 g făină
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
zeamă de lămâie
Pentru cremă
750 ml lapte
10 linguri griş
200 g zahăr
250 g unt
vanilie
2 linguri cacao
Cum se prepară prăjitura cu foi de miere şi cremă de griş
Pentru blat, pui laptele, zahărul, uleiul şi mierea pe foc, până se dizolvă zahărul, apoi dai compoziţia deoparte şi încorporezi ouăle bătute, amestecând bine. Într-un bol pui trei părţi de făină şi torni lichidul şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Adaugi încet, încet şi restul de făină, până obţii un aluat tare. Împarţi aluatul în patru părţi. Ungi o tavă cu ulei pe spate şi întinzi foi de mărimea tăvii. Le coci, aproximativ 5 minute, până se rumenesc.
Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul şi încălzeşti într-o cratiţă, apoi adaugi grişul în ploaie, până obţii o cremă tare. Laşi la răcit, după care încorporezi câte o lingură în untul frecat spumă separat. Împarţi crema în trei şi în una pui cacaua. Aşezi o foaie, apoi crema de cacao, altă foaie, crema albă şi ultima foaie. Laşi prăjitura peste noapte la temperatura camerei, cu o greutate deasupra. Dimineaţa o tai pe jumătate, pe lăţime, iar pe una dintre jumătăţi întinzi crema neagră şi suprapui cealaltă jumătate, astfel încât să vină deasupra crema albă. Pui din nou greutatea şi mai laşi câteva ore.