Prajitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci
Doamna Ninica Rădulescu din Baia de Fier ne-a trimis reţeta acestui desert special, prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci
4 ouă
300 g zahăr
250 g nuci
250 g unt sau margarină
4 foi de napolitană
100 g ciocolată
esenţă de rom
Cum se prepară prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci
Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, pui la caramelizat 150 g de zahăr. Când acesta capătă culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi crema de ou, încorporând-o uşor. După ce se răceşte crema adaugi untul şi esenţa, omogenizând bine. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor şi torni deasupra ultimei foi ciocolata topită.