Prajitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

6 decembrie 2016   Din țară

Doamna Ninica Rădulescu din Baia de Fier ne-a trimis reţeta acestui desert special, prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

4 ouă

300 g zahăr

250 g nuci

250 g unt sau margarină

4 foi de napolitană

100 g ciocolată

esenţă de rom

Cum se prepară prăjitură cu foi de napolitană şi cremă de nuci

Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, pui la caramelizat 150 g de zahăr. Când acesta capătă culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi crema de ou, încorporând-o uşor. După ce se răceşte crema adaugi untul şi esenţa, omogenizând bine. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor şi torni deasupra ultimei foi ciocolata topită.

Mai multe