Prăjitură cu iaurt şi fructe
28 decembrie 2017
Din țară
Un desert răcoros şi delicios, prăjitura cu iaurt şi fructe de pădure.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
350 g iaurt cremos
150 ml smântână pentru frişcă
200 g zahăr pudră
10 g gelatină
250 g fructe de pădure
1 lingurita esenţă de vanilie
10-11 pişcoturi
fructe proaspete, pentru decor
Cum se prepară prăjitura
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Amesteci iaurtul cu zahărul până de topeşte, adaugi vanilia şi fructele tăiate bucăţele, dacă e cazul.
Mixezi smântâna, apoi încorporezi gelatina rece în frişcă şi amesteci, cu mişcări uşoare, de sus în jos, cu iaurtul.
Îmbraci în folie alimentară o formă de chec, torni compoziţia şi aşezi pişcoturile, apoi dai tava la rece peste noapte. Răstorni prăjitura pe un platou şi o decorezi cu fructe.