Prăjitură cu mac şi vişine
Mulţumim Paulei Pesteşan din judeţul Timiş pentru această reţetă de prăjitură cu mac şi vişine!
Ingrediente
300 g făină 50 g margarină 1 praf de copt 100 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 1 lingură smântână lapte
5 linguri gem de caise
200 g margarină
200 g zahăr pudră
200 g făină
250 g mac
1 praf de copt
coajă rasă de lămâie
3 albuşuri
200 ml lapte
vişine bine scurse din compot
zahăr pudră
Mod de preparare
Freci margarina cu gălbenuşurile, smântâna şi zahărul. Amesteci făina cu praful de copt şi le adaugi peste gălbenuşuri. Frămânţi bine, adăugând lapte călduţ după nevoie. Împarţi aluatul în două foi, apoi le coci pe fundul tăvii (pe care ai aşezat hârtie de copt). Pentru umplutură: mixezi margarina la temperatura camerei cu zahărul. Adaugi coaja de lămâie, macul, făina amestecată cu praful de copt şi laptele. Amesteci bine ingredientele, apoi adaugi albuşurile mixate spumă şi vişinele bine scurse. Aşezi prima foaie într-o tavă, o ungi cu un strat subţire de gem, adaugi umplutura de mac şi acoperi cu a doua foaie. Înţepi prăjitura cu furculiţa şi dai tava la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos. Laşi prăjitura la răcit şi o decorezi cu zahăr pudră.