Prăjitură cu mere
Deserturile cu mere sunt vedetele acestei perioade.Doamna Rodica Moraru din Vaslui ne-a ispitit cu o prăjitură pufoasă cu mere.
Ingrediente
5 ouă
250 g zahăr
250 g faină
1 pachet unt
1,5 kg mere
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
6 linguri nucă măcinată
4 linguri lapte
scorţişoară, pentru decor
Cum se prepară
Mixezi ouăle cu zahărul (laşi puţin din el şi pentru decor), zahărul vanilat, sarea şi untul ţinut la temperatura camerei. Adaugi în amestec nuca şi laptele, turnat treptat, apoi încorporezi şi făina amestecată cu praful de copt. Tapetezi o tavă cu hartie de copt şi torni compoziţia. Cureţi merele de coajă, le dai prin răzătoarea mare şi le aşezi deasupra prăjiturii. Pudrezi cu scorţişoară şi cu zahăr tos. Bagi tava în cuptorul preîncălzit şi o ţii aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.